Sisämaalaus ammattilaiselta muuttaa kodin ilmeen

Julkaistu

Kodin seinien maalaaminen on ajankohtaista aina, jos on kyseessä uudisrakennus. Se on myös ajankohtaista, jos jo maalattu vanha maalipinta on tullut tiensä päähän eli siinä näkyy selkeästi kulumista ja lohkeamia tai on runsaasti naulanreikiä. Ja aina sisäseinän voi maalata, vaikka vanhassa maalipinnassa ei sinänsä olisi mitään vikaa, jos seinään haluaa uuden värin. Uusi väri saattaa saada aikaan huoneeseen hyvinkin erilaisen ilmeen.

Ammattilainen vai oma työ

Hyvin tavallista on, että uudisrakennuksen sisäseinät annetaan ammattilaisen maalattaviksi. Tähän on syynä se, että uuteen seinään on aina käytettävä sekä pohja- että pintamaalia. Uuteen taloon muuttajat haluavat myös että työ on varmasti laadukasta, koska maalipintaa on yleensä hyvin paljon. Kokematon ei-ammattilainen saattaa myös yksinkertaisesti väsyä suuren maalausurakan aikana. Sisämaalaus ammattilaiselta kannattaa ottaa, vaikka kyseessä olisikin vanhan maalipinnan uudelleen maalaus, jos seinä on hyvin korkea tai jos sen muoto on työn kannalta muutoin hankala. Tämä voi tarkoittaa vaikkapa, että seinän yläosassa kulkevat portaat. Pieniä rajapintoja on vaikea saada siistin näköisiksi kotikonstein. Laadukas sisämaalaus ei ole helppo juttu maallikon suoritettavaksi.

Itse voi sen sijaan koettaa maalata pienen huoneen tai yksittäisen seinän. Nämä ovatkin tyypillisiä sunnuntaimaalarin kohteita.

Työvaiheet                               

Lattia ja muut pinnat tulee suojata maalin roiskeilta ja pölyltä. Tämä helpottaa siivoamista remontin jälkeen. Sisämaalauksen yhteydessä kannattaa myös aina huolehtia huoneen hyvästä ilmanvaihdosta, sillä useista maaleista voi vapautua haitallisia kaasuja ilmanvaihdon puuttuessa.

Ihan ensimmäiseksi on valittava oikeanlaatuinen maali ja väri. Maalin laatu riippuu maalattavan pinnan materiaalista. Rappaukselle, kipsilevylle ja puupinnalle valitaan kaikille erilaiset maalit. Värisävyn valinta on kaikkein vaikeinta. Kannattaakin ottaa maalikaupasta värimalleja kotiin, mikä helpottaa värin näkemistä aidossa ympäristössä. Seinäpinnasta riippuu myös, millainen maalausväline valitaan. Rosoinen rappaus vaatii hyvin pehmeän telan, kun taas sileälle pinnalle otetaan kovempi tela. Sisämaalaus ammattilaiselta takaa, että välineistö on oikeanlaista.

Aluksi seinä harjataan pölystä tai jopa pestään, jos tämän nähdään tarpeelliseksi. Sen jälkeen naulanreiät tilkitään kitillä. Kittiläiskät hiotaan kuivuttuaan, harjataan pölystä ja maalataan pohjamaalilla. Sitten rullataan kaikille rajapinnoille maalarinteippiä ja vasta tämän jälkeen voidaan alkaa maalata varsinaisella maalilla. Maalaus suoritetaan aina ylhäältä alaspäin ja uusi kerros levitetään vielä kuivumattoman kerroksen päälle.

Laadukas sisämaalaus Espoossa meiltä: Maalaus Partners Oy.


jaa