Keittiön ovien vaihto piristää ilmettä

Julkaistu

Keittiö on paikka, jossa vietetään paljon aikaa, koska siellä tapahtuu kodin ruokahuolto. Keittiötä kutsutaan myös kodin sydämeksi. Jokainen ruokaa laittanut tietää kuitenkin, että se ei aina ole jälkiä jättämätöntä puuhaa. Rasvan roiskeita ja tomaattikastiketahroja on puhdistettava tuon tuostakin vahvemmillakin aineilla. Tämä puolestaan kuluttaa puhdistettavia pintoja. Kaappien ovien jatkuva avaaminen päivästä toiseen kuluttaa ovien saranoita ja vetimiä. Saranoita voi muutaman kerran kiristää, mutta jossain vaiheessa ovi alkaa repsottaa vinossa, vaikka kuinka kiristäisi, mikä on merkki siitä, että vanhat ja kuluneet ovet olisi syytä vaihtaa. Keittiön ovien vaihto ja siinä sivussa muutama muukin pikku uudistus on nimeltään keittiön facelift eli kasvojenkohotus. Se on edullisempi toteuttaa kuin koko kaapiston uusiminen.

Miten toimitaan

Aluksi keittiöstä on kartoitettava kaikki asiat, jotka halutaan vaihdettavan. Todennäköisesti vaihtoon menevät kaappien ovet ja vetolaatikoiden pinnat, jotka ovat samaa materiaalia kuin ovet. Keittiön ergonomia on uudistunut viimeisten parinkymmenen vuoden aikana siten, että vetolaatikoita on tullut lisää ja perinteisiä kaappimuotoisia säilytystiloja hyllyineen on poistunut. Näin ollen tarve voi olla asentaa vetolaatikoita niihin paikkoihin, joissa aiemmin oli kaappi hyllyineen. Entäpä pöytätasot? Ovatko ne kuluneet tai halutaanko niiden tilalle uutta väriä? Kestäviä pöytätasojen materiaaleja ovat nykyään perinteisen laminaatin lisäksi erilaiset kivikomposiitit ja keramiikka.

Kun ovet, vetolaatikot ja tasot on kartoitettu, tulee käydä läpi sähkökytkennät, uuni ja hella, liesituuletin, vesikytkennät sekä hana, asianpesuallas ja astianpesukone. Kaiken tämän jälkeen on hyvä konsultoida muutamaa keittiöliikettä ja pyytää hinta-arvio niille uudistuksille, joita halutaan toteuttaa. Sähkölaitteet voi hankkia muutakin kautta kuin keittiöliikkeestä ja toisinaan tämä on edullisempaa. Mikäli sisustussuunnitelma tuottaa päänvaivaa, voi valituksi tulleesta keittiöliikkeestä pyytää ammattilaisen kotikäynnille. Tämä näkee muun muassa värityksen ehkä eri tavoin kuin sellainen, joka on ajatuksissaan juuttunut vanhan keittiön väritykseen.

Keittiön ovien vaihto voidaan toteuttaa ilman, että itse kaappeja joudutaan irrottamaan tai vaihtamaan. Rikkinäinen kaappi toki vaihdetaan tai korjataan, jos se on tarpeen. Osa haluaa uusia kaappien välitilan, vaikkei siellä olisi kosteusvaurioita. Sillä tavoin siihen voi vaihtaa uusiin kaappeihin sopivan värin. Osa asennuttaa välitilaan erilaisia valaistusratkaisuita, joita on nykyään tarjolla monenlaisia. Kaiken kaikkiaan kaapistojen ovien uudistus parantaa sekä työergonomiaa että virkistää mieltä.

Kaapistojen ovien uudistus meiltä: Ovien Ky.


jaa